Meel

Home / / Meel
Inhoud

Met groot mededogen schetst de auteur in Meel het gevecht van eenvoudige zielen, in een spagaat tussen verlangen en de ontnuchterende realiteit. Meel is een tragikomische theatervoorstelling in een prachtige, absurdistische taal over een boerengezin: twee broers en hun moeder. Zij allen worstelen met de verstikkende relatie die ze met elkaar hebben. Alle gezinsleden hebben één verlangen: weg uit de beklemmende sfeer. Op een dag is het moment daar …
Meel is wrang, humoristisch, boers, absurd, gevoelig en bijtend.
Meel is de zoektocht naar vrijheid.
Meel is thuiskomen.

Fragment uit Meel

Mollie
Daarop stelde hij de magische vraag. ‘Weet jij bij hoeveel graden Celsius goud smelt?’ Moet je voorstellen; ik samen met die jongeman, die later jullie wijlen vader zou worden, de schiettent, roos in de hand en dan die vraag stellen. Ik was meteen verkocht.
En wijlen vader wist dat ik verkocht was. Hij wachtte, wachtte, iedereen op de kermis hield zijn adem in. Alle attracties zwegen zoals ze nog nooit gezwegen hadden en zoals alleen attracties kunnen zwijgen, als het er echt toe doet. Nu wisten de attracties dat het er toe zou doen. Toen kwam het verlossende woord. Ik krijg nog een brok in mijn keel en kippenvel als ik het zeg, 1062. Telkens als ik 1062 hoor, dan denk ik aan wijlen vader.

Henk
1062?

Mollie
Bij 1062 graden Celsius smelt goud! Nou hoe vind je dat?

Willie
Ik vind het een verhaal van niks.

Mollie
Hoezo niks? Wat is jou beginzin dan?

Algemene informatie

Tragikomische eenakter; 1 vrouw, 2 mannen
Duur: 75 minuten
Toneeluitgeverij Vink
Zijperstraat 39
1823 CX Alkmaar
Telefoonnr.: 072 51 12 407
Artikelnummer V-585
www.toneeluitgeverijvink.nl

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op.